Epilogi 1a

Μην χάσεις την ευκαιρία!

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 στις 15:00 λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στη Δράση “e-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος». Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικού εμπορίου, σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν επιδότηση έως €5000. 
 
Επιλέξιμες είναι οι Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μια μέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και εφεξής.Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:
 • Υφιστάμενες, εφόσον έχουν συσταθεί έως και τις 30/09/2019
 • Νεοσύστατες, εφόσον έχουν συσταθεί από την 01/10/2019 και μέχρι τις 07/11/2020
                                                                            ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις προκειμένου να λάβουν την επιδότηση είναι οι εξής:
 • Να έχουν κύρια δραστηριότητα τον ΚΑΔ 47 και αναλυτικοί αυτού (με εξαίρεση τον τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού).
  • υφιστάμενες: ημερομηνία απόκτησης κύριου ΚΑΔ έως τις 30/09/2019
  • νεοσύστατες: ημερομηνία απόκτησης κύριου ΚΑΔ από 01/10/2019 έως τις 07/11/2020
 • Να διατηρούν φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών.
 • Να έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και εφεξής.
 • Να έχουν ολοκληρώσει (υλοποίηση, τιμολόγηση, εξόφληση και λογιστικοποίηση των σχετικών δαπανών) την περίοδο από 18/03/2020 έως και πριν την υποβολή της αίτησης, την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος που θα πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:
  • θα λειτουργεί σε δύο γλώσσες καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών
  • θα συνοδεύεται από λογισμικά παραγγελειοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρικών πληρωμών
  • θα διασφαλίζει την πρόσβαση των ΑμΕΑ στο σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών
 • Να υποβάλουν μία επενδυτική πρόταση ανά ΑΦΜ.
Ως βασικό κριτήριο αξιολόγησης των Υφιστάμενων επιχειρήσεων ορίζεται η μείωση του Κύκλου Εργασιών 4ου τριμήνου 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο Κύκλο Εργασιών 4ου τρίμηνου έτους 2019. Η μείωση πρέπει σε ποσοστό να είναι μεγαλύτερη ή ίση του 20%. Το κριτήριο δεν θα εφαρμοστεί στις Νεοσύστατες επιχειρήσεις.
                                                                     ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ 
Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από 18/03/2020 και μέχρι την υποβολή της πρότασης. Σε κάθε επιχείρηση (διακριτό ΑΦΜ) θα αποδίδεται συνολική επιχορήγηση έως του ποσού των 5.000,00€ για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος. Οι επιλέξιμες δαπάνες της Δράσης είναι οι παρακάτω:
 1. Εξυπηρετητές/διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών - λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS)
 2. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop)
 3. Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός Δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.)
 4. Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης/αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop (θα λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive ή dedicated mobile version και θα συνοδεύεται από τα εξής λογισμικά: παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών) Φιλοξενία (hosting, collocation, κτλ.)
 5. Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.
Προσοχή: Στην περίπτωση αναβάθμισης υφιστάμενου ηλεκτρονικού καταστήματος δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού.
Για τη χρηματοδότηση από την παρούσα Δράση, απαιτείται η υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί με τη δημοσίευση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης, στην οποία θα επισυνάπτονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
 • Κατάσταση ενεργών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) της επιχείρησης μέσω της ιστοσελίδας gsis.gr
 • Παραστατικά προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών για την δημιουργία ή την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησης
 • Αποδεικτικά στοιχεία της δημιουργίας/αναβάθμισης του ηλεκτρονικού καταστήματος (πχ ηλεκτρονική διεύθυνση)
 • Φωτογραφίες του Φυσικού Καταστήματος με εμφανή τα στοιχεία ταυτοποίησης και χωροθέτησης αυτού. 
 
Ο προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 80.000.000 ευρώ ενώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα διατεθούν 4.438.656,79 ευρώ. 
 
                                                                                    ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!  
 
Η αξιολόγηση και έγκριση της επιχορήγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης θα είναι άμεση και εκείνοι που θα υποβάλλουν πιο γρήγορα μια ολοκληρωμένη πρόταση θα έχουν το πλεονέκτημα! Μην χάσετε την ευκαιρία! Κάντε τώρα αίτηση, αναθέτοντας στο "Λύνεται" την υποβολή και παρακολούθηση του φακέλου σας.
 
Όπου και αν βρίσκεστε στην Ελλάδα, τηλεφωνήστε τώρα στο: 22890 -28420 ή στείλτε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ζητώντας να μάθετε -δωρεάν- εάν ανήκετε στους δικαιούχους ή όχι!