ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

agrotemaxio

Χώρις πρόσθετο πρόστιμο μέχρι τον Ιούνιο

Την ευκαιρία να τακτοποιήσουν αυθαίρετα και ημιυπαίθριους χώρους έχουν μέχρι τέλος Ιουνίου 2020, εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, αξιοποιώντας το νόμο που ισχύει σήμερα. Μετά από την ημερομηνία αυτή έρχονται τσουχτερά πρόστιμα που αγγίζουν το 40%, ενώ μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2025 όσοι έχουν αδιαφορήσει θα έρθουν αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις...

Προσοχή! Για τα εντελώς αυθαίρετα ακίνητα, ή για τα ακίνητα με βαριές αυθαιρεσίες η δυνατότητα νομιμοποίησης θα ισχύσει αποκλειστικά μέχρι τέλος Ιουνίου. Χωρίς άλλη παράταση. Οι πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες αφορούν σε υπέρβαση τουλάχιστον κατά 40% στην κάλυψη και στη δόμηση ή καθ΄ύψος πάνω από 20%. Από την 1η Ιουλίου και μετά, θα τεθεί σε εφαρμογή η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου που θα αποτελεί προϋπόθεση για κάθε μεταβίβαση ή άλλη πράξη.

Τα πρόστιμα που θα επιβληθούν από την 1η Ιουλίου 2020 θα είναι προσαυξημένα κατά 20% για το πρώτο έτος καθυστέρησης και επιπλέον 5% για κάθε ένα χρόνο καθυστέρησης. 

.................................................

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας.

"Λύνεται": 22890-28420, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.