ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 1ΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

housemoney

Με "δεύτερη"... ευκαιρία!

 

Παράταση μέχρι τέλη Απριλίου στο καθεστώς προστασίας της 1ης κατοικίας εξασφάλισε η κυβέρνηση από τους δανειστές, προκειμένου μέχρι τότε να διαμορφωθεί ένα νέο, μόνιμο πλαίσιο αντιμετώπισης των "κόκκινων" δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους. 

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία καθώς η διαδικασία και κυρίως οι απαιτήσεις της ισχύουσας πλατφόρμας για τη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων, οδηγούν σε μεγάλες καθυστερήσεις και αδιέξοδα, καθιστώντας τη λειτουργία του συστήματος αναποτελεσματικό. Με μια σειρά αλλαγών που προωθήθηκαν ήδη από τις 14 Νοεμβρίου 2019, η διαδικασία του νόμου απλοποιήθηκε ώστε οι επιλέξιμοι δανειολήπτες να εντάσσονται άμεσα σε μια ευνοϊκή ρύθμιση του δανείου τους και μάλιστα με κρατική επιδότηση της δόσης, ωστόσο αυτό γίνεται με τεράστια καθυστέρηση. Δεν είναι τυχαίο ότι στους 32.000 δανειολήπτες που προχώρησαν την υποβολή της αίτησης τους, μόλις 20 έχουν φτάσει στο τελευταίο στάδιο και μόλις 7 εξασφάλισαν κρατική επιδότηση.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τετράμηνο που θα μεσολαβήσει μέχρι την ενεργοποίηση του νέου συστήματος, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα επεξεργαστεί ένα νέο πλαίσιο για την αφερεγγυότητα των φυσικών προσώπων που θα καλύπτει: 

  • Ρύθμιση - Αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους
  • Πτώχευση
  • Αλλά και μια δεύτερη ευκαιρία για υπερχρεωμένους δανειολήπτες 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους θα είναι συνολική και θα αφορά: Τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιους οργανισμούς. Η πλευρά των Θεσμών πιέζει ώστε η λύση να προσφερθεί μόνο σε αυτούς που μπορούν να εξυπηρετήσουν τη ρύθμιση ("βιώσιμους") και η Αθήνα επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πλαίσιο ασφαλείας ώστε να απομονωθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη για τους πολίτες που θέλουν να ανταποκριθούν αλλά δεν μπορούν.  

...............................

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας.

"Λύνεται": 22890-28420, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.