ΠΟΙΟΙ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

car

Ανασφάλιστα οχήματα

 

Το χέρι στην τσέπη και μάλιστα βαθιά θα βάλουν πάνω από 380 χιλιάδες ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, οι οποίοι εντοπίστηκα από τις διασταυρώσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τα πρόστιμα φτάνουν τα:

* 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά,
* 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικών,
* 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κυβικά και,
* 250 ευρώ για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού.

Οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων οι οποίοι δεν συμμορφωθούν και δεν ασφαλίσουν τα οχήματά τους, θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον πρόστιμα, ως εξής:

* Νέο πρόστιμο 500€  
* Διοικητικές κυρώσεις
* Αφαίρεση πινακίδων, άδειας οδηγού και άδειας κυκλοφορίας για τουλάχιστον 6 μήνες 
* Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου από 250 έως 1.000€
* Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο με χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Το πρόστιμο δεν θα αποσταλεί με ταχυδρομική ειδοποίηση, αλλά θα βεβαιωθεί απευθείας στο Taxisnet και θα είναι άμεσα εισπρακτέο. Από τη στιγμή που επιβληθεί το πρόστιμο, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει πρώτον να το πληρώσουν ή να το ρυθμίσουν ηλεκτρονικά και δεύτερον να ασφαλίσουν το όχημα τους. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή, καθώς δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν το πρόστιμο όσοι έχουν ήδη θέσει τα οχήματά τους σε ακινησία καταθέτοντας τις πινακίδες τους στην εφορία, έχουν πουλήσει ή έχουν αποσύρει το όχημα που εντόπισε το σύστημα ως ανασφάλιστο.

Η ολοκληρωμένη λογιστική διαχείριση μιας επιχείρησης με επαγγελματικά οχήματα (γραφεία ενοικίασης μοτοσυκελτών, αυτοκινήτων, ξενοδοχεία, εταιρείες transfer, κ.ο.κ.) μπορεί να εξασφαλίσει ένα χαμηλό κόστος διαχείρισης του στόλου, με όφελος για το ταμείο της επιχείρησης, προφυλάσσοντας τους επιχειρηματίες από πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις.

Η εταιρεία «Λύνεται» αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση και την υποστήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου, αναλαμβάνοντας το φόρτο των υποχρεώσεων αυτών και αφήνοντας στη διοικητική ομάδα τον απαραίτητο χρόνο για το management και την επέκταση της επιχείρησης.

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας στο 22890 - 28420 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού.