ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ

Ρυθμίστε τα χρέη σας!

Μέχρι και διαγραφή μέρους των οφειλών τους προς το Δημόσιο τις τράπεζες ή άλλους ιδιώτες πιστωτές, μπορούν να εξασαλίσουν οι επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία που προσφέρει η εξωδικαστική ρύθμιση χρεών. 

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί στα τέλη Απριλίου και να ενεργοποιηθεί τρεις μήνες μετά, δίνοντας ακόμη μια ευκαιρία σε 400.000 υπερχρεωμένες επιχειρήσεις. Βασική προϋπόθεση για να ενταχθούν στη ρύθμιση είναι να έχουν κέρδη έστω και €1 τουλάχιστον μια χρονιά κατά την τελευταία τριετία και οι οφειλές τους να ξεπερνούσαν στις 31.12.2016 τις 20.000€.

Ορισμένες από τις υποθέσεις που θα ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα μήνα, ενώ άλλες (π.χ. όταν ένας από τους πιστωτές διαφωνήσει με την προτεινόμενη λύση) αναμένεται να καθυστερήσουν έως και 5 μήνες. Πάντως στο διάστημα αυτό, σταματούν τα διωκτικά μέτρα κατά των οφειλετών (π.χ. πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων).

Διαβάστε με απλά λόγια τα βήματα με τα οποία μπορείτε να σώστε την επιχείρηση σας.

1 Ο επιχειρηματίας μπαίνει σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ενεργοποιηθεί τον Ιούλιο χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxis. Εκεί συμπληρώνει μια σειρά από στοιχεία.

2 Βάσει των στοιχείων που συμπληρώνει διαμορφώνεται το οικονομικό του προφίλ καθώς καταγράφεται η περιουσία του και η περιουσία των πλησιέστερων συγγενών του.

3 Στη συνέχεια ορίζεται συντονιστής που αναλαμβάνει την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης. Μετά από ελέγχους που διενεργεί, εκδίδεται βεβαίωση πληρότητας της αίτησης και θα αναστέλλονται όλα τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

Ο συντονιστής ειδοποιεί όλους τους πιστωτές. Εφόσον ανταποκριθεί το 50% αρχίζει η διαδικασία και αξιοποιείται όλο το διαθέσιμο οπλοστάσιο: μείωση επιτοκίων, επιμήκυνση διάρκειας αποπληρωμής, διαγραφή πρόσθετων επιβαρύνσεων, κ.ο.κ.

5 Εκδίδεται μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησης και προτείνεται ένα συνολικό πλάνο αποπληρωμής των χρεών ανάλογα με τις ανάγκες και τη δυνατότητα της εταιρείας, κι όχι ανάλογα με το ύψος των χρεών.

Η διαπραγμάτευση μπαίνει στην ουσία.

7 Στην περίπτωση που συμφωνήσει το 60%. συντάσσεται η σύμβαση.

Η επικυρώνεται από δικαστήριο.

Για τις οφειλές προς το Δημόσιο μπορεί να εξασφαλιστούν ακόμη και 120 δόσεις, ενώ η χαμηλότερη δόση ορίστηκε στα 50€.

Αν μια αίτηση απορριφθεί θα πρέπει να ξεκινήσουν άλλες διαπραγματεύσεις με το Δημόσιο ή τις τράπεζες.

          Την τελευταία στιγμή !

Με παρέμβαση της τελευταίας στιγμής προβλέθηκε ότι και όσοι έχουν χρέη προς το Δημόσιο και τα Ταμεία κάτω από 20 χιλιάδες μπορούν να διαπραγματευτούν και να πληρώσουν σε έως και 120 δόσεις με ελάχιστη καταβολή τα 50 ευρώ.

Προετοιμαστείτε εγκαίρως και δώστε οριστική λύση στα προβλήματα (λόγω οφειλών) που αντιμετωπίζει η επιχείρηση σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες και ραντεβού. – «Λύνεται», Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή 22890-28420. - Ορνός, Μύκονος.