ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΙΚΡΟ-ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ID 100387006

"Αποκλεισμένες" από τις τράπεζες... 

 Τη δημιουργία νέου ταμείου μικροπιστώσεων, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας σε αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να έρθει σύντομα στην Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση, ενώ υπογράμμισε ότι «ακόμη μία σημαντική πρωτοβουλία, δηλαδή η δημιουργία ενός νέου ταμείου συμμετοχών, βρίσκεται πλέον σε φάση υλοποίησης».

Χαρίτσης: «Μετά τις 20 Αυγούστου, που είναι και η τυπική έξοδος από το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα, πρόκειται να ανακοινώσουμε μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα σε μία λογική λελογισμένης επέκτασης, επειδή οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και πρέπει να υπάρξει μία ιεράρχηση, μέτρα φοροελαφρύνσεων, μέτρα τα οποία θα αντιμετωπίζουν το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών. Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα ανακοινωθούν σημαντικά μέτρα, που θα επιταχύνουν την αναπτυξιακή διαδικασία στην οποία έχει μπει η ελληνική οικονομία».