"ΚΟΥΡΕΜΑ" ΕΩΣ 60% ΣΕ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΔΑΝΕΙΑ

moneysynt

Λύση «ανάσα» για χιλιάδες υπερχρεωμένους αγρότες, κτηνοτρόφους & αλιείς

 

Χαρακτηρίστηκε ως «η πιο σημαντική ρύθμιση που έχει γίνει ποτέ για τον αγρότη» και που «θα του δώσει πάλι τον έλεγχο των οικονομικών του», και παρουσιάστηκε ως μια ευκαιρία «που δεν πρέπει να χαθεί». Ο λόγος για τη νέα ρύθμιση των αγροτικών χρεών που θα «τρέξει» μέχρι τέλος του έτους.

 

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση αφορά γεωργούς, κτηνοτρόφους και αλιείς, οι οποίοι έχουν λάβει αγροτικό δάνειο από την πρώην ΑΤΕ και τις άλλες τράπεζες και εφόσον οι οφειλές τους παρουσίαζαν καθυστέρηση πληρωμής πέραν των 30 ημερών κατά την 31-12-2017. Επίσης αφορά αγροτικά χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, θα παρασχεθεί ακόμα και η διαγραφή του κεφαλαίου σε ποσοστό έως 60%.  Σε περίπτωση διακανονισμού των οφειλών μέσω δόσεων, ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα αποπληρωμής του ποσού μέχρι και σε 120 δόσεις ή 10 χρόνια, με την πρόβλεψη διαγραφής του κεφαλαίου -σε αυτή την περίπτωση- να ανέρχεται στο 40%.

Επιπλέον, η ρύθμιση περιλαμβάνει 100% διαγραφή των τόκων υπερημερίας καθώς και διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων του Δημοσίου. Επίσης, για όσους το επιθυμούν, παρέχεται η δυνατότητα πώλησης ακινήτων, με σκοπό την εξόφληση του εναπομείναντος χρέους.

Στη ρύθμιση, που θα «τρέξει» μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού μπορούν να ενταχθούν οφειλές αγροτών προς την εφορία για εισόδημα, ΦΠΑ, προς τον ΟΓΑ για τις ασφαλιστικές τους εισφορές καθώς και για οφειλές σε τράπεζες, που έκλεισαν και βρίσκονται υπό εκκαθάριση, όπως οι: πρώην Αγροτική Τράπεζα, ΤΤ, FBB, Probank, Proton, Πανελλήνια Συνεταιριστική κλπ.

Είναι μια μεγάλη «ανάσα» για χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς με «κόκκινα» δάνεια και χρέη». Η ρύθμιση προωθείται μέσω της πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους (www.keyd.gov.gr). Είναι μια νέα διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, πηγαίνοντας μέχρι στιγμής με βήμα σημειωτών, λόγω κυρίως της γραφειοκρατίας που γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστεί.

Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του Λύνεται γίνονται σύμμαχοι στην προσπάθεια των υπερχρεωμένων συμπολιτών μας να ξεφύγουν από το αδιέξοδο, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις βιωσιμότητας και αναλαμβάνοντας όλη τη διαδικασία που φαντάζει δαιδαλώδης και είναι απαιτητική.

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας στο 22890-28420 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού.