ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

 

Ανατροπές σε όλους τους φόρους που επιβαρύνουν το ακίνητο φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες μετά και πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να αλλάξουν μέχρι το τέλος του έτους.

Οι επιπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ δεν θα είναι ορατές σε όλους, καθώς θα τροποποιηθούν οι συντελεστές υπολογισμού του φόρου, προκειμένου στο τέλος το Δημόσιο να εισπράξει όσα και φέτος! Δηλαδή περισσότερα από 2,6 δις. €

Οι υποχώρηση των αντικειμενικών τιμών στα επίπεδα των εμπορικών θα μειώσεις τις τιμές ζώνης σε αρκετές ακριβές περιοχές της χώρας. Το νέο σύστημα, μάλιστα, σχεδιάζεται να είναι… αυτόματο, επιτρέποντας την άμεση αναπροσαρμογή των τιμών με βάση τις οποίες θα φορολογούνται τα ακίνητα κάθε φορά που θα αλλάζουν και οι εμπορικές τους αξίες.

Οι νέες, χαμηλότερες αξίες θα επηρεάσουν μια σειρά φόρων όπως:

• Ο φόρος εισοδήματος που επιβάλλεται επί των τεκμαρτών εισοδημάτων, τα οποία προσδιορίζονται βάσει των αντικειμενικών δαπανών ή τεκμηρίων διαβίωσης των κατοικιών των φορολογουμένων.

• Το τέλος ακίνητης περιουσίας που επιβάλλεται υπέρ των δήμων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

• Ο ΦΠΑ 24% που επιβάλλεται στις μεταβιβάσεις νεόδμητων κτισμάτων που δεν αποτελούν πρώτη κατοικία.

• Ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων που υπολογίζεται με 3% επί των αντικειμενικών αξιών και επιβαρύνει τους αγοραστές.

• Οι φόροι δωρεάς, γονικής παροχής και κληρονομιάς.

• Ο ειδικός φόρος ακινήτων 15% που επιβάλλεται στις υπεράκτιες εταιρείες.

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας στο 22890-28420 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού.

Πηγή φωτογραφίας: freedigitalphotos.net